1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -01
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

 

SAAB 9-5 2.0T Wagon 2001 BioPower

Keulan päivittäminen Hirsch puskurilla ja 02-05 ajovaloilla.

Onnistuin saamaan käsiini suht harvinaisen etupuskurin
Saab 9-5:seen. Kyseessä on Hirsch-virityspajan autoon valistama etupuskuri. Harmi vain puskuri on kurjassa kunnossa....

1 1 1

Puskuri on ajettu kiinni betoniprsaaseen sillä seurauksella että siitä on irronnut pala kulmasta ja on halki kahdesta eri kohdasta. Puskurin materiaali on PUR-GF 15 joka selvittelyiden jälkeen on osoittautunut polyuretaanihartsiksi jossa on 15 % lasikuitua. Tämän materiaalin korjaaminen on hieman kostikasta hitsaamalla kun lämpötilan tulisi olla yli 160 astetta ja alle 210 astetta.
Toinen vaihtoehto on korjata se perinteisesti lasikuiduttamalla mutta ennen kun teen korjauksen selvittelen asiaa hieman tarkemmin.

1 1 1

Tässä lähikuvat vaurioista.


1 1

Puskuri on nyt parsittu kokoon lasikuidun avulla ja on taas yhdessä osassa. Saumat vahvistetaan vielä kunnolla sekä ulko- että sisäpuolelta.

1 1 1
Täysin uudet Valeo:n ajovalot on hankittu!

1 1 1

..ja siinä olis vilkut!

1 1 1

1 1 1

1 1 1

Ajankuluksi tuunasin maskin hiilikuitu teipillä, aika hyvä tuli!

1 1 1

Nyt kun puskuri on kuidutettu kunnolla kasaan aloitin halkeamien kittaamisen lasikuitukitillä.

1 1 1

Puskurin alareunasta puuttui iso pala "huulta" jonka tein kokonaan uudestaan lasikuidusta. Käytin laudan pätkää muottina.

1 1 1

Yhteensä 4 kerrosta lasikuitumattoa niin alareuna lienee riittävän vahva. Ja sitten juuri kun luulin että kaikki halkeamat olisi korjattu, löysin vielä yhden lisää!

1 1 1

Samalla kun puskuria korjaan sulatin listan pikkureiät umpeen ja kittasin ne, jotta listasta tulee siisti. Nyt alkaa puskuri olla kohta valmis hiontavärille....

1 1 1

6 halkeamaa, 4:stä kohtaa poikki ja yksi puolikkaan kämmenen kokoinen reikä ja alareunasta puuttui 6x50 cm kokoinen pala. Ja silti löytyi vielä yksi halkeama! Nyt sekin on korjattu ja suihkin puskurin alareunaan harmaan pohjamaalin jotta näkee mitä tarvitsee vielä kitata...

1 1 1

Pohjamaali paljasti aika paljon pientä korjattavaa.

1 1

Kittien kuivuttua pääsin lopultakin ruiskuttamaan hiontavärin puskuriin... loppusuora häämöttää...

1 1 1

Maalia pintaan....

1 1 1

Ja lakkaa perään!

1 1 1

Tässä vielä pari kuvaa puskurista. Maalaus onnistui kyllä yli odotusten, pohjissa oli pientä vikaa mutta ne ei häiritse kokonaisuutta.